Arhiv novic

21. Marec 2019

"Natalija predstavlja novo slovensko himno preplesanih dnevov in noči 'V srce'

Življenje gre naprej Priljubljena slovenska glasbenica, ki je v letu 2018 predstavila uspešnico in presenetila z njenim videospotom 'Lepa na pogled', predstavlja nove plesne ritme 'V srce', ki bodo zagotovo pristali na vseh seznamih glasbenih želja udeležencev zabav kot tudi v radijskem etru.

Nova skladba 'V srce' poslušalca popelje na plesišče kjer ni skrbi, le dobra glasba in ritem srca. Natalija Verboten je k sodelovanju nove glasbene in video zgodbe povabila le najboljše ustvarjalce v Sloveniji.

Avtor besedila je trenutno najbolj iskan avtor številnih uspešnic, Rok Lunaček, kot avtor glasbe se poleg Nermina Puškarja podpisuje še en mojster glasbenih uspešnic, Krešimir Tomec. »Pesem 'V srce' je poklon ljubezni, ki je gonilna sila sveta. Rok Lunaček je napisal nežno in pozitivno, a hkrati življenjsko besedilo, ki me je takoj ob branju zadel v srce … to so namreč besede, ki jih tudi sama sicer rada slišim oz. povem možu. Preproste, nežne in prav nič osladne… Še posebej mi je všeč del refrena: »Prav lepo mi je, ko znova mi šepečeš moje ime, vem, da me ti vidiš le v srce…«, je o novi skladbi povedala ena najbolj priljubljenih slovenskih glasbenic, Natalija Verboten in nadaljevala: »Pesem je sveže, plesno in pravo pomladno presenečenje - takoj, ko jo zaslišiš, namreč udari: dvigne temperaturo, te premakne, z udarnim ritmom in besedilom te popelje na plesišče na katerem že vsi poznajo refren 'V SRCE'. V trenutku ko sem prvič slišala končno verzijo pesmi, sem komaj čakala, da jo predstavim Sloveniji! Takoj me je prevzela. Tako kot se narava prebuja in cveti, se tako pučutim jaz ob poslušanju pesmi 'V srce'. Ravno zaradi tega smo se odločili, da bo uradni izid moje nove skladbe uradna pesem letošnje pomladi, saj bo izšla na prvi pomladni dan.«

Videospot 'V srce' slikovito sledi zgodbi skladbe in je zaradi najboljših in najsodobnejših tehničnih in vizualnih efektov, en najbolj dovršenih videospotov v slovenskem prostoru. Glasbenica, ki se že dobrih devetnajst let uvršča med najbolj prepoznavna imena na glasbeni sceni, je snemanje zaupala mlademu virtuozu za kamero, Niku Kari, medtem ko so jo na podiju spremljali elitni plesalci Žige Sotlarja.

»Poleg vrhunske plesne ekipe, v videu Nataliji družbo dela prav poseben lepotec. »Ufff, res je… atraktivni lepotec, ki me je zapeljal oziroma sem kar jaz zapeljala njega na sceno in iz nje, je tudi moj zanesljivi spremljevalec na cesti - Volkswagnov T-Roc,« je še povedala Natalija Verboten.05. Julij 2018

Natalija Verboten – Lepa na pogledŽivljenje gre naprejNatalija Verboten je kot kameleon – ko že misliš, da jo poznaš, spet močno preseneti. Tokrat s svežo, poletno skladbo Lepa na pogled, prekaljenih glasbenih mačkov – Martina Štibernika, ki je napisal melodijo in poskrbel za celotno zvočno podobo ter Perota Lovšina, ki je napisal besedilo.

Da Natalija z odlično ekipo sodelavcev misli resno in malce drugače kot smo je bili vajeni doslej, dokazuje tudi videospot, ki je nastal pod budnim očesom prodornega mladega režiserja Nika Kara (Karo Media). Za edinstvene, dih jemajoče cvetlične aranžmaje, ki so v modnih vodah po svetu trenutno izjemno priljubljeni, je poskrbel priznan mariborski mojster rož in dekoracije Iztok Harb.

Na Natalijino željo so videospot posneli kar v njenem domačem kraju, v okolici Zgornje Kungote, kjer je poleg prelepe pokrajine lokalna posebnost cesta v obliki srca, ki pelje na Špičnik h Turistični kmetiji Dreisiebner, od koder so posneli te srčne kadre… S filmskim sopotnikom, priznanim modnim fotografom Tiborjem Golobom sta jo v pink starodobniku Ford Thunderbird (letnik 1957) iz mariborskega salona Goodtimers mahnila na pot po znani štajerski vinski cesti, kjer je na koncu videospota na lokaciji s prekrasnim razgledom na Urbanu nad Kamnico enega od njiju pričakala srčna izbranka (vlogo neveste je v svoji lastni poročni kreaciji odigrala modna kreatorka Jerneja P. Zhembrovsky) in dahnila da… kateremu od njiju?

Ali je mogoče, da je zgodba poskrbela za drzen razplet in se bo Natalija poročila z nevesto Jernejo? Poglejte do konca, presenečeni boste…

Styling je Natalija tudi tokrat zaupala modni kreatorki in stilistki Jerneji P. Zhembrovskyy, za make up je poskrbela Doroteja Premužič, za frizuro pa Kristijan Skamljič.

Natalijo je tudi med snemanjem videa v foto objektiv ujel modni fotograf Tibor Golob.

Avtorji skladbe: Lepa na pogled (glasba Martin Štibernik – besedilo Pero Lovšin – aranžma Martin Štibernik)

20. December 2012

BELA SNEŽINKA - DECEMBRSKO PRESENEČENJE NATALIJE VERBOTEN & DOMNA KUMRA

Bela Snežinka Natalija&Domen Po njunem prvem skupnem duetu v skladbi 'Tvoja mama', ki je bil med ljubitelji slovenske glasbe odlično sprejet in je hkrati na glasbeni sceni dvignil nemalo prahu, sta nam simpatična Štajerca pripravila predpraznično presenečenje, v novi preobleki sta namreč posnela zimzeleno uspešnico 'Bela snežinka'.

Domnu Kumru je legendarna skladba všeč že iz otroških let. ''Spomnim se, da sem jo, ko sem še treniral smučanje, slišal vsakokrat, ko sem se pripeljal v ciljno areno – tako med treningi kot med tekmami – v tistih časih je bila to neke vrste naša himna - od takrat je to ena mojih najljubših zimskih pesmi in kot sem izvedel, tudi ena najljubših Natalijinih'', obuja spomine vedno nasmejani pevec. ''Ker je skladba 'Tvoja mama' , ki sva jo nedavno posnela z Natalijo, doživela tako lep odziv pri poslušalcih in gledalcih, sva se odločila, da jim letos pred prazniki pokloniva še skupno glasbeno darilo. Skladbo 'Bela snežinka' sem si za to priložnost zamislil nekoliko drugače - v malo hitrejšem tempu ter priredbi s country pridihom,'' zaključuje priljubljeni pevec, ki bo tudi letošnje praznike preživel v družinskem krogu.

Skladbo so posneli v Domnovem profesionalnem glasbenem studiu Dee Kay Production, kjer je bilo vzdušje že med nastajanjem posnetka zelo prijetno in zabavno. Na snemanju sta sodelovala tudi Natalijina & Domnova dobra prijatelja in odlična glasbenika, kitarist Mike Orešar in harmonikar Sandi Jug.

In kako bo praznike preživela Natalija?
''Za Božič bom v objemu družine, za silvestrovo pa na odru – kot že zadnjih 19 let, letos z bandom nastopam v Ljubljani na Kongresnem trgu, kjer se bomo s publiko zabavali zadnjo uro in pol letošnjega leta,'' razlaga dobro razpoložena Natalija, ki je prejšnji teden praznovala 36. rojstni dan. Na vprašanje, kaj si je ob osebnem prazniku zaželela, nam je odgovorila: ''Zase in za svoje najbližje si želim zdravja, ker – če bomo zdravi, bomo lahko še naprej uresničevali svoje sanje,'' in v smehu dodala, da se letos ni za bati, da več ne bi bilo snega – če ga z Domnom ne bosta priklicala z najnovejšo predelavo 'Bele snežinke', ga bo namreč zagotovo njen dveletni sin Max, saj je za obilno pošiljko snega pisal tako Božičku kot tudi Dedku Mrazu.

Pa še Domnova in Natalijina praznična želja za bralce, poslušalce, gledalce:
''Tako vaši ekipi kot vsem vašim bralcem, poslušalcem, gledalcem želiva zdravja in, da bi v novem letu zadovoljstvo našli tam, kjer ga najbolj potrebujete.''
Skladbo 'Bela snežinka' lahko poslušate na naslednjem Youtube linku:

Bela snežinka